Alexandrium Rotterdam

Alexandrium Rotterdam is een groot megastore winkelcentrum. Je kunt er alles vinden wat je maar wilt kopen. Van supermarkten tot elektronica en kledingwinkels.

alexandrium_3Er zijn ruim 200 winkels te vinden en Alexandrium Rotterdam is het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland.

 

Het winkelcentrum Alexandrium bevindt zich in Rotterdam Alexander. Het is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, auto en fiets. Via routeplanners op internet kun je ook heel gemakkelijk de route vanaf je eigen woonplaats naar het winkelcentrum vinden.

Het is wel verstandig om in het weekend en tijdens koopavond (op vrijdag) vroeg te komen, anders heb je kans dat er geen plaats meer voor je auto is. Met het openbaar vervoer is dit uiteraard geen probleem.

 

Alexandrium Rotterdam bestaat uit drie delen. Namelijk: Alexandrium I, II en III.

 

Het eerste deel is het overdekte winkelcentrum dat we vroeger de “Oosterhof” noemde.

Hier kun je vooral kleding en geschenkwinkels vinden. Ook supermarkten zijn hier te vinden.

 

Verder heeft Alexandrium Rotterdam megastores. Deze winkels vallen onder Alexandrium II. Hier vinden we onder andere schoenenwinkels, de Burger King en elektronica.

 

Ook Alexandrium III is de moeite waard om een keer te bezoeken. Alleen het parkeren met de auto is al super leuk. Het ziet er allemaal erg gezellig uit en je hoeft je er dan ook zeker niet te vervelen. Dit deel van Alexandrium Rotterdam is de Woonmall. Hier kun je onder andere meubels en ander interieur vinden voor in huis.

In Alexandrium is het prettig winkelen. Zelfs op zondag kun je in Alexandrium aardig te keer gaan met je portemonnee. Zelf heb ik me onlangs nog verbaasd over de prijzen in de speelgoedwinkel Toys are Us. Onder de 30,- euro koop je eigenlijk geen leuk speeltje voor een kind onder de 2 jaar. Ook Pets Place kan er wat van. Ik heb eens wat foto’s gemaakt met de mobiel van prijzen die gevraagd worden voor bepaalde vogels. De als huisdier populaire valkparkiet vindt je daar voor maar liefst 125,- euro. Dat is bijna tien keer zo veel als bij een hobby kweker die je elders op internet kunt vinden.

Alexandrium maakt gebruik van Qpark, de in de Benelux opererende parkeer fabriek. Op vrijdag ben je in de nabij gelegen parkeer garage goedkoper uit dan op het terrein voor de Mega stores bij Alexandrium.
Goed eten voor niet te veel geld kun je bij La Place. In de zomer lekker buiten op het hoge terras. La Place in Alexandrium is dit jaar gerenoveerd, wat een verfrissende verandering is. Gezelliger en efficiënter voor de klant.